Meteen naar de inhoud
Home » Blog » Is de bakfiets ook een arbeidsmiddel?

Is de bakfiets ook een arbeidsmiddel?

  • door

Een belangrijke vraag voor U als zakelijk gebruiker van een bakfiets c.q. cargobike is of de deze ook als arbeidsmiddel wordt gezien als er personeel op fietst.

Wij van Orange Bike hebben dat voor U uitgezocht en volgens de quick-scan veiligheid elektrische bakfietsen (uitgevoerd i.o.v. het ministerie van infrastructuur en waterstaat) staat vermeld dat de zakelijke bakfiets inderdaad als een arbeidsmiddel moet worden gezien.

Wat is dan van belang voor U als gebruiker van de elektrische bakfiets? Het is belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren door een specialist op dit gebied. Afhankelijk van het gebruik adviseren wij toch minimaal 2x per jaar onderhoud uit te laten voeren. Wij van Orange Bike regelen dat uiteraard graag voor U , volgens fabrieksspecificaties. Zo bent U als werkgever / bedrijf verzekerd van probleemloos fietsen. En heeft U het ook goed geregeld voor U medewerkers.

Klein reparaties zoals banden-spanning controleren en verlichting nakijken zijn handelingen die gemakkelijk zelf zijn uit te voeren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *